Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Έναρξη Λειτουργίας Κέντρου δια βίου μάθησης στην Τήνο | +Αίτηση

  Ο ΔΗΜΟΣ  ΤΗΝΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ την έναρξη υποβολής αιτήσεων στο πλαίσιο λειτουργίας του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης στο πρώην Δημοτικό Σχ...

 Ο ΔΗΜΟΣ  ΤΗΝΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ
την έναρξη υποβολής αιτήσεων στο πλαίσιο λειτουργίας του
Κέντρου Δια Βίου Μάθησης στο πρώην Δημοτικό Σχολείο Στενής

Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε την έναρξη λειτουργίας του Κέντρου δια Βίου Μάθησης στην Τήνο, στο πρώην Δημοτικό Σχολείο Στενής, σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και το Ίδρυμα Νεολαίας & Δια Βίου Μάθησης.

Η λειτουργία των Κ.Δ.Β.Μ. είναι σημαντική για τις τοπικές κοινωνίες καθώς  ενθαρρύνει τα άτομα στη διάρκεια της ζωής τους να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες για την απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων, με απώτερο σκοπό να αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις μιας κοινωνίας και οικονομίας που συνεχώς μεταβάλλεται.
Η λειτουργία των Κέντρων Διά Βίου Μάθησης αφορά στη διαδικασία απόκτησης γνώσης, γενικής και επιστημονικής, στο πλαίσιο διαμόρφωσης μιας ολοκληρωμένης προσωπικότητας και εγκύπτει με πραγματικό ενδιαφέρον και με θέσεις στις ανάγκες και στις απορίες του ανθρωπίνου βίου. Είναι δηλαδή η εμπλοκή της εκπαιδευτικής διαδικασίας στην εμπειρία της καθημερινότητας.
       Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους ενήλικες πολίτες κάθε εθνικής προέλευσης και μόρφωσης. Ο χώρος εκπαίδευσης επιλέχτηκε να είναι το πρώην Δημοτικό Σχολείο Στενής, με σκοπό τη λειτουργία του προγράμματος σε έναν σύγχρονο χώρο εκπαίδευσης, δίνοντας παράλληλα νέες δυνατότητες ανάπτυξης  στην ενδοχώρα.
Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τα εκπαιδευτικά προγράμματα του ΚΔΒΜ Δήμου Τήνου παρακαλούνται να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους από 24-09-2013 έως και 10-10-2013.

Τα προγράμματα που μπορούν να επιλέξουν οι εκπαιδευόμενοι είναι τα ακόλουθα:

Κοινωνική Οικονομία και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα 50Ω
Αγροτική Επιχειρηματικότητα – Marketing Αγροτικών Προϊόντων 25Ω
Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα – e-επιχειρείν 25Ω
Επαγγελματική ενεργοποίηση ανέργων γυναικών 25Ω
Γεωργία και Φυσικοί Πόροι 25Ω
Ασφάλεια –Ποιότητα Τροφίμων 25Ω
Διαμόρφωση και διακόσμηση εσωτερικών χώρων 25Ω
Πληροφορική: Επεξεργασία Κειμένου – Διαδίκτυο (Ι) 50Ω
Πληροφορική: Υπολογιστικά Φύλλα – Παρουσιάσεις (ΙΙ) 50Ω
Πληροφορική: Δημιουργία Ιστοσελίδας  50Ω
Αγγλικά για το χώρο εργασίας (Α2-Β1) 25Ω
Αγγλικά για τον τουρισμό (Α2) 25Ω
Ρωσικά για τον τουρισμό (Α1-Α2) 25Ω
Διαχείριση εργασιακού άγχους/Εναρμόνιση επαγγελματικής και προσωπικής ζωής 25Ω
Εθελοντικές δράσεις στην τοπική κοινωνία 25Ω
Ιστορία της Τέχνης 25Ω
Εικαστικό Εργαστήρι 50Ω
Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής 50Ω
Μετανάστες – Υποστήριξη στην καθημερινή ζωή 25Ω
Αξιοποίηση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς 25Ω

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθεύονται την αίτηση από τα ΚΕΠ του Δήμου Τήνου και από το Γραφείο Πρωτοκόλλου του Δήμου, ενώ την υποβάλλουν πέρα από τα ανωτέρω γραφεία και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: dt@1516.syzefxis.gov.gr.
Κατόπιν της λήξης υποβολής των αιτήσεων άμεσα θα ξεκινήσει η υλοποίηση των τμημάτων που θα προκύψουν μετά την επεξεργασία των αιτήσεων των ενδιαφερομένων και την εξασφάλιση της επάρκειας σε εκπαιδευτικό προσωπικό.
Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον Αναστάσιο Βιδάλη, αρμόδιο υπάλληλο του Δήμου Τήνου στο τηλέφωνο 2283360133 ή να επικοινωνούν στο 2283360100.


Ο Δήμαρχος Τήνου


Παναγιώτης Κροντηράς