Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στην Τήνο

Η νέα σχολική χρονιά άρχισε  την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013 , με τον αγιασμό σε όλα τα σχολεία της Τήνου στους οποίους παραβρέθηκαν ο Δ...

Η νέα σχολική χρονιά άρχισε την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013, με τον αγιασμό σε όλα τα σχολεία της Τήνου στους οποίους παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος και εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής. Ο Δήμαρχος στο χαιρετισμό του έθεσε εξαρχής ότι η χρονιά ξενικά σε ένα δύσκολο και αρνητικό περιβάλλον, για τους γονείς και για τους εκπαιδευτικούς. «Για τον καθένα μας», όπως είπε χαρακτηριστικά. Στον αντίποδα αυτής της διαπίστωσης, πρότεινε ενότητα, συνεργασία και κοινή προσπάθεια. Από πλευράς Δήμου εγγυήθηκε αμέριστη συμπαράσταση στις ανάγκες των σχολείων και των εκπαιδευτικών, στο μέτρο του δυνατού. Και βέβαια αναφέρθηκε σε ένα τρίπτυχο, γονέων, εκπαιδευτικών και Δήμου, που οφείλει αρμονική συνεργασία για να ξεπεραστούν οι δυσκολίες που ανάγονται σε ζητήματα που άπτονται βεβαίως των δημοτικών αρμοδιοτήτων, κυρίως σε ζητήματα δηλαδή συντήρησης, καθαρισμού και ασφάλειας των σχολικών κτιρίων.


Πέρυσι ιδρύθηκε το 3ο Δημοτικό Σχολείο και στεγάστηκε μαζί με το 3ο Νηπιαγωγείο, σε ένα σύγχρονο σχολικό συγκρότημα, που όλοι το καμαρώνουμε. Φέτος το βάρος δίνεται σε συγκεκριμένες αναγκαίες παρεμβάσεις στο σύνολο των σχολικών μονάδων του νησιού. Προς το παρόν, ήδη:
Στο ανοιχτό γυμναστήριο του Γυμνασίου Τήνου, τοποθετήθηκε ειδικός τάπητας άθλησης (tartan), που ήταν πάγιο αίτημα δεκαετιών μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών. Ταυτόχρονα ανακαινίστηκε και το σύνολο του προαύλιου χώρου του σχολείου.
Στο 2ο Δημοτικό Σχολείο αντικαταστάθηκε ο ειδικός τάπητας άθλησης (tartan) του ανοιχτού γυμναστηρίου, ενώ ανακαινίστηκε όλη η σχολική μονάδα.
Στο Νηπιαγωγείο Στενής πραγματοποιήθηκαν εργασίες συντήρησης της παιδικής χαράς και τοποθετήθηκε νέα περίφραξη.
Ο προαύλιος χώρος του Δημοτικού Σχολείου & Νηπιαγωγείου Πύργου τσιμεντοστρώθηκε και πλακοστρώθηκε.
Σε όλα τα σχολικά συγκροτήματα του νησιού πραγματοποιήθηκαν εργασίες συντήρησης και ελαιοχρωματισμών.
Αναμένεται άμεσα η δημοπράτηση του έργου της επέκτασης του 1ου Δημοτικού Σχολείου. Το έργο έχει ήδη ενταχθεί στο ΕΣΠΑ με προυπολογισμό 1.850.000 ευρώ και με την ολοκλήρωσή του θα λύσει για πολλά πολλά χρόνια το ζήτημα της σχολικής στέγης στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, για την πόλη της Τήνου.
Ο ειδικός τάπητας άθλησης (tartan), θα τοποθετηθεί σύντομα και στο 3ο Δημοτικό και 3ο Νηπιαγωγείο Τήνου, στο Δημοτικό σχολείο Πύργου και στο Νηπιαγωγείο Στενής.
Τέλος, διαβεβαιώνουμε ότι η ιεράρχηση της Παιδείας τόσο ψηλά από το Δήμο είναι ζήτημα αρχής, όπως έχει ήδη επιβεβαιωθεί με πολλές ευκαιρίες. Αυτό θα συνεχιστεί πάντα στο μέτρο των δυνατοτήτων του Δήμου όχι μόνο γιατί το οφείλουμε στα παιδιά μας αλλά και επειδή στα μάτια και στο χαμόγελό τους, επιμένουμε να βλέπουμε την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.
Καλή πρόοδο σε όλα τα παιδιά, καλή προσαρμογή στα παιδιά που άλλαξαν σχολική βαθμίδα, καλό αγώνα στους τελειόφοιτους του Λυκείου μας και καλή δύναμη στους γονείς αλλά και στους εκπαιδευτικούς μας, που σε ιδιαίτερα αντίξοο για τους ίδιους περιβάλλον θα μας κάνουν και πάλι περήφανους!