Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Νέα από την Περιφέρεια | Από τον Περιφερειακό Σύμβουλο Τήνου κ.Μάνθο Βίλλα

1. Στα Κιόνια τοποθετούνται στην παραλία, συστήματα προσβασιμότητας ατόμων με αναπηρίες Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου, κ....

1. Στα Κιόνια τοποθετούνται στην παραλία, συστήματα προσβασιμότητας ατόμων με αναπηρίες
Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου, κ. Γιάννη Μαχαιρίδη, πριν από δύο χρόνια είχε ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης & Νήσων Αιγαίου 2007- 2013, η πράξη: «Προμήθεια συστημάτων προσβασιμότητας ατόμων με αναπηρίες σε παραλίες των νησιών του Ν. Αιγαίου» με συνολικό προϋπολογισμό 371.200,00€.
Το έργο αφορά σε προμήθεια εξοπλισμού πρόσβασης και εξυπηρέτησης των αναγκών των ατόμων με κινητικά προβλήματα, σε 20 παραλίες των νησιών της  Περιφέρειας Ν. Αιγαίου μεταξύ των οποίων και η παραλία των Κιονίων της Τήνου.

Ο εξοπλισμός που επιδόθηκε από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου στον Δήμο Τήνου για την παραλία των Κιονίων στις 28/08/2013 περιλαμβάνει:
1. Δύο αμφίβια αμαξίδια,
2. Διάδρομο για την κίνηση του αμαξιδίου και την πρόσβαση του λουομένου
από το χώρο στάθμευσης έως τη θάλασσα, τις ομπρέλες και τα αποδυτήρια,
3. Ένα χώρο Αποδυτηρίων-Αποχωρητηρίων (Καμπίνα).
Η δράση καταδεικνύει, για άλλη μια φορά, το κοινωνικό πρόσωπο της Περιφέρειας και υπογραμμίζει την ίση αντιμετώπιση της Περιφερειακής Αρχής απέναντι στους συνανθρώπους μας με αναπηρίες.


2. Σεμινάρια για ανέργους, εργαζόμενους και  αυτοαπασχολούμενους


     Η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου  μέσω της δομής  ΚΕΚ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ που έχει συστήσει, διοργανώνει σεμινάριο με θέμα: « κοινωνική επιχειρηματικότητα - κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις - δημιουργία πράσινης επιχείρησης». Εισηγητής θα είναι ο κ. Πολιτόπουλος Δημήτριος.
Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στις  11 & 12/9/2013 ( ώρες 16:00-21:00) στο δημοτικό σχολείο Στενής υπό την επιμέλεια του δήμου Τήνου.
Περιεχόμενο σεμιναρίου:
- Τί είναι κοινωνική οικονομία
- Τί είναι Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (Κοιν.Σ.Επ.)
- Τί διαφορές έχουν οι Κοιν.Σ.Επ. από άλλες επιχειρήσεις, πού αποσκοπούν και οφέλη τους
- Νομοθεσία - πλαίσιο
- Τύποι -  κατηγορίες  Κοιν.Σ.Επ.
- Διαδικασία σύστασης Κοιν.Σ.Επ.
- Τομείς δραστηριοποίησης τους
- Ανάπτυξη επιχειρηματικής ιδέας
- Πράσινη επιχειρηματικότητα-ευκαιρίες και προκλήσεις σε περίοδο κρίσης
- Αξιοποίηση ανακυκλώσιμων προϊόντων από τα αστικά απορρίμματα με συμμετοχή των   
  πολιτών -Ανακύκλωση τηγανελαίων -Παραγωγή βιοντήζελ
- Αγροτική κληρονομιά /Βιοποικιλότητα -Προστασία, κατάρτιση και ευαισθητοποίηση
- Συνεταιριστική Παραγωγή ενέργειας με αξιοποίηση τοπικών ανανεώσιμων πόρων
- Κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών (τουρισμός, υγεία,
  κοινωνικές υπηρεσίες).                       


Επίσης μέσα στον Οκτώβριο προγραμματίζονται 2 σεμινάρια για:
  • καλλιέργεια αρωματικών – φαρμακευτικών φυτών και
  • καλλιέργεια ελιάς- αμπελιού και βιολογική γεωργία.


Για πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 2281083659 από 9:00-13:00



3. Καταπολέμηση  κουνουπιών


Μέσα στον Ιούλιο έγιναν από εξειδικευμένη εταιρεία οι απολυμάνσεις για την καταπολέμηση των κουνουπιών σε υπαίθριους χώρους του νησιού μας όπου ενδιαιτώνται.  Η καταπολέμηση θα συνεχιστεί και τον Σεπτέμβριο. Το έργο πραγματοποιήθηκε με δαπάνες της  Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ενώ τους χώρους υπέδειξε ο Δήμος Τήνου.


4. Μουσική  συνάντηση λαϊκών πνευστών Ν. Αιγαίου


Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου διοργανώνει φέτος στην Πάρο και στην Αντίπαρο (27, 28 και 29 Σεπτεμβρίου) την «3η Μουσική Συνάντηση Λαϊκών Πνευστών Ν. Αιγαίου».
Η πρωτοβουλία αυτή συνενώνει και επεκτείνει έναν επιτυχημένο θεσμό που λειτούργησε και καθιερώθηκε επί μια 10ετία, με τη γενική ευθύνη και το σχεδιασμό της δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης: την Παγκυκλαδική Μουσική Συνάντηση Λαϊκών Πνευστών, που διοργανώθηκε επί 8 συνεχή χρόνια (2002-2010) σε διάφορα νησιά των Κυκλάδων και που τα τελευταία 2 χρόνια, ως Μουσική Συνάντηση Λαϊκών Πνευστών Ν. Αιγαίου, αναδείχθηκε σε κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός για την Περιφέρεια μας.
Στόχος των Μουσικών αυτών Συναντήσεων είναι να εντοπίσουν, να καταγράψουν και ν’ αναδείξουν τους λαϊκούς οργανοπαίκτες που παίζουν τα παραδοσιακά πνευστά μουσικά όργανα (τσαμπούνα και σουραύλι).



5.  Επίσκεψη Περιφερειάρχη στην Τήνο
Επίσκεψη στην Τήνο έκαμε  ο περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου κ. Γιάννης Μαχαιρίδης,  και συνεργάστηκε για διάφορα θέματα  με τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο κ. Μάνθο Βίλλα και με τους υπαλλήλους της περιφερειακής ενότητας Τήνου.


6. Περιφερειακό συμβούλιο –επιτροπές -ημερίδες
Στην Ρόδο μετέβη ο περιφερειακός σύμβουλος Τήνου για να συμμετάσχει στις συνεδριάσεις του περιφερειακού συμβουλίου που έγιναν εκεί στις 29/8/13 και στις 31/8/13, στις οποίες συζητήθηκαν, εκτός από τρέχοντα θέματα,  και τα εξής:
  • απολογισμός οικ. έτους 2012
  • σεμινάρια κατάρτισης της Περιφέρειας για ανέργους – εργαζομένους και αυτοαπασχολούμενους
  • κατασκευή νέου εργοστάσιου ΔΕΗ Ρόδου
  • τροποποίηση οργανισμού της περιφέρειας Ν. Αιγαίου
  • στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων δημοσίου ακινήτου Αφάντου Ρόδου, προκειμένου να εκποιηθεί από το ΤΑΙΠΕΔ
  • αποδοχή από την Περιφέρεια του έργου Βιώσιμη Ενεργειακή Ανάπτυξη «ΕΝΕΡΓΕΙΝ»  
Στην Σύρο μετέβη επίσης στις 23/8 /13 ο κ. Μ. Βίλλας για να συμμετάσχει στην συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας της οποίας  είναι εκλεγμένο μέλος. Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν γνωμοδοτήσεις της επιτροπής, επί μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων δημόσιων και ιδιωτικών έργων.
Τέλος ο κ. Μ. Βίλλας συμμετείχε στην ημερίδα για την « γαλάζια ανάπτυξη στον Ελληνικό θαλάσσιο χώρο» που διοργάνωσε στην Ρόδο στις 30 Αυγούστου η περιφέρεια Ν. Αιγαίου, με εισήγηση του Περιφερειάρχη κ.  Γιάννη Μαχαιρίδη και κεντρικό ομιλητή την ελληνίδα  επίτροπο Θαλάσσιων Υποθέσεων και Αλιείας της Ε.Ε. κ. Μαρία Δαμανάκη. Στην ημερίδα παρόντες  ήταν και ο υπουργός Περιβάλλοντος , Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιάννης Μανιάτης, ο ευρωβουλευτής Οικολόγων Πρασίνων κ Νίκος Χρυσόγελος, , ο Γ.Γ. Έρευνας και Τεχνολογίας Υπουργείου Παιδείας κ. Χρήστος Βασιλάκος κ.α.,
Θέμα της ημερίδας ήταν η διάθεση πόρων και χρηματοδοτικών μέσων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για έργα που σχετίζονται με την Γαλάζια (θαλάσσια) Οικονομία, στα πλαίσια της ολοκληρωμένης θαλάσσιας πολιτικής της Ε.Ε.  Βασικούς άξονες της Γαλάζιας Ανάπτυξης αποτελούν η Γαλάζια Ενέργεια, η Υδατοκαλλιέργεια, ο Θαλάσσιος Τουρισμός και ο Τουρισμός Κρουαζιέρας, οι θαλάσσιοι ορυκτοί πόροι και η θαλάσσια βιοτεχνολογία.  Στόχος της ημερίδας ήταν η ενημέρωση των πολιτών, των κυβερνητικών φορέων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των ιδιωτικών φορέων της αγοράς για τον σχεδιασμό της επόμενης προγραμματικής περιόδου, καθώς και για την μέγιστη δυνατή αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προσφέρει η Γαλάζια Ανάπτυξη στο Ν. Αιγαίο.

ΤΗΝΟΣ  6-9-13
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΥ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΗΝΟΥ