Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Λειτουργία Καταστημάτων τις Κυριακές | Εμπορικός Σύλλογος Τήνου

     Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013 έκτακτη σύσκεψη στην Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής Όμορων Νομών & Νήσων...

    Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013 έκτακτη σύσκεψη στην Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής Όμορων Νομών & Νήσων Αιγαίου στον Πειραιά των Προέδρων των Εμπορικών Συλλόγων που ανήκουν στην Ομοσπονδία.  

Τον Εμποροεπαγγελματικό & Βιοτεχνικό Σύλλογο Τήνου εκπροσώπησε ο Πρόεδρος
κ. Τσιμέκης Ανδρέας.
    Το θέμα που απασχόλησε την έκτακτη σύσκεψη ήταν το νέο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές. Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η πρακτική που θα ακολουθήσουν όλοι οι Εμπορικοί Σύλλογοι ενωμένοι και οι προτάσεις που θα καταθέσουν στις συναντήσεις τους με τους αρμόδιους Αντιπεριφερειάρχες.
    Η ιδιαίτερα σημαντική κοινή απόφαση των Εμπορικών Συλλόγων ήταν να μη ζητηθεί η καθιέρωση επιπλέον Κυριακών λειτουργίας των καταστημάτων, αφού ήδη με τη νέα νομοθεσία προβλέπονται εφτά (7), δηλαδή δύο (2) Κυριακές πριν τα Χριστούγεννα, η Κυριακή των Βαΐων και η πρώτη Κυριακή των τεσσάρων εκπτωτικών περιόδων.
    Επίσης αποφασίστηκε για τα τουριστικά νησιά του Αιγαίου να ζητηθεί να διατηρηθεί η λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές της θερινής περιόδου, όπως αυτή ορίζεται από τον εκάστοτε τοπικό Εμπορικό Σύλλογο κάθε χρόνο.
    Μέσα στις επόμενες μέρες τα Διοικητικά Συμβούλια των Εμπορικών Συλλόγων των Κυκλάδων θα συναντηθούν με τον Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Πουσσαίο στο γραφείο του στην Ερμούπολη για να καταθέσουν τις προτάσεις τους για τα παραπάνω θέματα, όπως και για θέματα που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία της αγοράς.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ
ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ & ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΗΝΟΥ

       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                       Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΣΙΜΕΚΗΣ                                                ΛΟΥΚΙΑ ΚΟΛΛΑΡΟΥ