Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Η απάντηση του Αντιδημάρχου Καθαριότητας, Αντώνη Ξενόπουλου προς τον κ. Χρήστο Βελαλόπουλο

Σε σχέση με την από 30-7-2013 καταγγελία του κ. Χρήστου Βελαλόπουλου, που δημοσιεύθηκε σε τοπικό ιστο λόγιο, ενημερώνω υπεύθυνα τους συ...


Σε σχέση με την από 30-7-2013 καταγγελία του κ. Χρήστου Βελαλόπουλου, που δημοσιεύθηκε σε τοπικό ιστολόγιο, ενημερώνω υπεύθυνα τους συμπολίτες μου και τον ίδιο, ως εξής:
Ο γιός του καταγγέλλοντος Ανδρέας Βελαλόπουλος προσλήφθηκε ως εποχικός οδηγός του απορριμματοφόρου του Δήμου Τήνου. Αν και στην διαδικασία επιλογής ούτε εγώ ούτε κανένας άλλος έχει οποιαδήποτε ανάμειξη, εντούτοις ευθαρσώς δηλώνω ότι χάρηκα με την επιλογή ως γείτονας του πατέρα του επί πολλά χρόνια και επειδή μεγάλωσε στην ίδια γειτονιά με τα παιδιά μου. Και ακόμα γιατί με την οικογένεια της συζύγου του από την Αγάπη και ειδικά με τον παππού της, με συνέδεε βαθιά ανθρώπινη σχέση και θερμή φιλία.
Από την πρώτη στιγμή ο Ανδρέας Βελαλόπουλος δήλωσε ότι δεν έχει ανέβει ποτέ του σε φορτηγό. Κατέβαλα κάθε δυνατή προσπάθεια. Επί 20 σχεδόν μέρες τον έστελνα δοκιμαστικά μαζί με άλλους οδηγούς μας και τους ζητούσα σε εύκολες διαδρομές να οδηγεί για λίγο και ο ίδιος ώστε να αποκτήσει κάποια εξοικείωση. Κάποιοι οδηγοί, μου εξέφρασαν ευθέως τις επιφυλάξεις τους και δύο εξ αυτών μου είπαν ότι δεν υπάρχει περίπτωση ο συγκεκριμένος να οδηγήσει και μάλιστα το απορριμματοφόρο του Δήμου, για το οποίο και προσλήφθηκε.
Δεν κάμφθηκα, σεβόμενος ότι δεν είχε εμπειρία αλλά και την ανάγκη του να δουλέψει. Τον έστειλα 3 δρομολόγια με το φορτηγό: Το πρώτο στον Άγιο Ρωμανό για να μαζέψει δέκα (10) παράθυρα από μια ανακαίνιση. Το δεύτερο στην Κολυμπήθρα, για έναν πεταμένο καναπέ και τρεις (3) μπουκάλες υγραερίου. Και το τρίτο στο Πεντόστρατο, από όπου με πήρε τηλέφωνο ότι βρήκε ένα βαρύ αντικείμενο (ψυγείο), οπότε και του έστειλα αμέσως εργάτη με το απορριμματοφόρο που θα περνούσε από εκεί και έτσι φορτώθηκε το ψυγείο. Αυτές είναι οι εργασίες που, τάχα, απαιτούσαν υπεράνθρωπες δυνάμεις!
Ταυτόχρονα τον προέτρεπα συνεχώς να κάνει μια προσπάθεια και κάποια στιγμή αναγκάστηκα να τον εντάξω στο πρόγραμμα των απορριμματοφόρων λόγω αναγκών της Υπηρεσίας. Μάλιστα τον ρώτησα ποιο δρομολόγιο προτιμά σαν πιο εύκολο από τα τρία και ο ίδιος διάλεξε το δρομολόγιο της Χώρας. Την παραμονή το βράδυ, με πήρε τηλέφωνο ότι δεν μπορεί να το εκτελέσει και αναγκαστικά έφερα οδηγό που είχε ρεπό, πίσω στην δουλειά! Την επόμενη μέρα το βράδυ, μου τηλεφώνησε ότι και πάλι δεν μπορεί να εκτελέσει το δρομολόγιο, ανατρέποντας εκ νέου το πρόγραμμα της Υπηρεσίας.
Μετά από αυτά αναγκάστηκα να τον καλέσω στον Δήμο, όπου παρουσία μαρτύρων, ανέφερε ότι φοβάται τα φορτηγά και μάλιστα ότι κατά το δρομολόγιο που είχε εκτελέσει στην Κολυμπήθρα (πράγμα που μου ανέφερε για πρώτη φορά εκείνη τη μέρα), είχε διασταυρωθεί πάνω στο γεφύρι με άλλο αυτοκίνητο και δεν μπορούσε να εκτελέσει καμία κίνηση γιατί τον έπιασε τρέμουλο στα πόδια.
Μετά από όλα αυτά, ευθέως του ανέφερα, με ήρεμο και ευγενικό τρόπο, ότι η λύση είναι απλή: ή κάποιος ανταποκρίνεται στο σκοπό της πρόσληψής του, οδηγώντας συγκεκριμένα το απορριμματοφόρο ή απολύεται ή παραιτείται. Για να λάβω, παρουσία πάντοτε τρίτων, την απάντηση: «Εγώ δεν φταίω. Άλλοι μου έκαναν τα χαρτιά και με βάλανε με το ζόρι να υπογράψω». Έφυγα βιαστικός για την Οικονομική Επιτροπή, στο «κάτω Δημαρχείο», όπου σε λίγο ήρθε και μου ανακοίνωσε ότι παραιτήθηκε, ανακουφισμένος και χαρούμενος, όπως εγώ ο ίδιος τον είδα.
Όσο για τα περί στοχοποίησης από μέρους μου, του συγκεκριμένου συνανθρώπου, τα αποκρούω διότι δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Όλοι οι εργαζόμενοι της Υπηρεσίας μου, μόνιμοι και εποχικοί, αντιμετωπίζονται από μένα με τον ίδιο τρόπο. Ειδικά για τους εποχικούς έχω ανεξάντλητη υπομονή μέχρι να μπουν στον ρυθμό της δουλειάς, ποτέ όμως τόση υπομονή όση επέδειξα με τον Ανδρέα Βελαλόπουλο. Αρκεί βεβαίως να ήρθαν στον Δήμο για να εργαστούν. Γιατί άλλο λόγο να βρίσκονται στο Δήμο, εγώ προσωπικά δεν δέχομαι.
Οι υπαινιγμοί ότι ο αντικαταστάτης του έχει προνομιακή αντιμετώπιση είναι ψευδείς. Ο αντικαταστάτης προέκυψε από τον πίνακα προσλήψεων, μετά την παραίτηση Βελαλόπουλου. Ο,τι δεν μπορούσε να εκτελέσει ο αποχωρήσας, εκτελεί ο νεοπροσληφθείς. Καμία απολύτως διαφοροποίηση ούτε στα καθήκοντα ούτε στο ωράριο.
Θέλω να προσθέσω ότι μαθήματα ευαισθησίας πάνω σε θέματα οικονομικής στενότητας, ανεργίας και διάθεσης για δουλειά, δεν δέχομαι από κανέναν. Έχοντας ξεκινήσει σαν απλός εργάτης οικοδομής από τα  12 μου χρόνια και σαν εργολάβος από το 1982 (χωρίς να έχω διώξει από την δουλειά ποτέ άνθρωπο), στέκομαι με τον ίδιο σεβασμό και σήμερα απέναντι στον κάθε εργαζόμενο και στον κάθε συνάνθρωπο. Και γι αυτό μπήκα στον κόπο να απαντήσω αφού η κριτική που μου ασκήθηκε είναι κατάφωρα άδικη.
Ειδικά στις μέρες μας, εύχομαι και εγώ, όπως και ο πατέρας του πρώην εργαζόμενού μας, όχι μόνο τα δικά μου και τα δικά του αλλά και όλα τα παιδιά του κόσμου να έχουν δουλειά. Λυπάμαι για την πλήρη διαστρέβλωση της αλήθειας και για τον τρόπο που επέλεξε όχι ο πρώην οδηγός μας αλλά ο πατέρας του, να «ενημερώσει» την τηνιακή κοινωνία, υποχρεώνοντας με να απαντήσω με τον ίδιο τρόπο. Η αλήθεια είναι αυτή που ανέφερα πιο πάνω και μόνο αυτή.
Αντώνης Ξενόπουλος
Αντιδήμαρχος του Δήμου Τήνου