Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων 15ης Αυγούστου στην Τήνο

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 15 ης  ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013 ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ & ΤΗΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ 73 ΧΡΟΝΩΝ Α...

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α
ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 15ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013
ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ
&
ΤΗΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ 73 ΧΡΟΝΩΝ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΡΠΙΛΙΣΜΟ ΤΟΥ Κ/Δ «ΕΛΛΗ»


ΤΡΙΤΗ 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013
ΩΡΑ 18.30: Τέλεση Αρχιερατικού Εσπερινού & Ιεράς Παρακλήσεως στον αύλειο χώρο του Ιερού Ιδρύματος κατ’ εκκλησιαστικό τοπικό έθος.

ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013
ΩΡΑ 19.00: Τέλεση επιμνημόσυνης δέησης και καταθέσεις στεφάνων στο κενοτάφιο Κ/Δ “ΕΛΛΗ“ από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, το Δήμαρχο Τήνου και τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του Πανελλήνιου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου.
ΩΡΑ 20.00: Τέλεση Εορτίου Δισαρχιερατικού Εσπερινού στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Τήνου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου – Τήνου κ. Δωροθέου Β’.
ΩΡΑ 22.30: Τέλεση Ιεράς Παρακλήσεως.

ΠΕΜΠΤΗ 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013
ΩΡΑ 02.30: Όρθρος και Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας. Στη συνέχεια, μετάδοση της Θείας Μεταλήψεως στους προσκυνητές.
ΩΡΑ 06.39: Εωθινό στους δρόμους της πόλης από τις Φιλαρμονικές του Πολεμικού Ναυτικού και του Π.Ι.Ι. Ευαγγελιστρίας Τήνου.
ΩΡΑ 07.00: Τέλεση Όρθρου Ιεράς Πανηγύρεως.
ΩΡΑ 08.00: Έπαρση σημαίας στην πλατεία Παντανάσσης
ΩΡΑ 08.30: Τέλεση Δισαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου – Τήνου κ. Δωροθέου Β’.
ΩΡΑ 09.15: Άφιξη του εκπροσώπου της Ελληνικής Κυβερνήσεως και λοιπών επισήμων στην προκυμαία του λιμένα. Επιβίβαση σε πλωτό μέσο και απόπλους για τον υγρό τάφο του Κ/Δ “ΕΛΛΗ”.
ΩΡΑ 09.30: Ρίψη στεφάνου στον υγρό τάφο του Κ/Δ “ΕΛΛΗ” από τον εκπρόσωπο της Ελληνικής Κυβερνήσεως και κατάθεση στεφάνου στο μνημείο της “ΕΛΛΗΣ” από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τήνου. Τιμητικοί κανονιοβολισμοί  από το «ΚΑΝΟΝΑΚΙ ΤΗΣ “ΕΛΛΗΣ”».
ΩΡΑ 10.30: Λιτάνευση της Αγίας Εικόνας της Μεγαλόχαρης με πλήρη εκκλησιαστική τάξη.
ΩΡΑ 11.00: Άφιξη της λιτανευτικής πομπής στην πλατεία Παντανάσσης – Δέηση – Εκφώνηση Πανηγυρικών.
ΩΡΑ 11.55: Επάνοδος της Αγίας Εικόνας εν πομπή στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας.
ΩΡΑ 12.00: Δεξίωση της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας στην αίθουσα υποδοχής του Πανελλήνιου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου από την Διοικούσα Επιτροπή
ΩΡΑ 20.19: Υποστολή της σημαίας στην Πλατεία Παντανάσσης.
ΩΡΑ 20.30: Εμβατήρια από τη Φιλαρμονική του Π.Ι.Ι.Ε.Τ. στην παραλιακή λεωφόρο της πόλης.

Το βράδυ της 14ης και 15ης Αυγούστου γενική φωταγώγηση και σημαιοστολισμός δημοσίων και δημοτικών καταστημάτων, οικιών και ελλιμενισμένων πλοίων.


Ο Δήμαρχος Τήνου

Παναγιώτης Κροντηράς