Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Κι άλλο περιστατικό εγκατάλειψης κατοικίδιων σε κάδους απορριμάτων στο νησί μας

Έχει γίνει πλέον "μόδα", όταν δε θέλουμε τα κουταβάκια που γέννησε το κατοικίδιο μας, πολύ εύκολα να τα πετάμε στα σκουπίδια....

Έχει γίνει πλέον "μόδα", όταν δε θέλουμε τα κουταβάκια που γέννησε το κατοικίδιο μας, πολύ εύκολα να τα πετάμε στα σκουπίδια. Χθες το βράδυ πληροφορηθήκαμε πως στο έξω λιμάνι, κάποιος "άνθρωπος" παράτησε σε κουβά 5 κουταβάκια, ενώ παρόμοιο περιστατικό έγινε περίπου πριν ένα μήνα! Μερικά από αυτά, ευτυχώς, βρήκαν τη φροντίδα από κάποιους ώριμους ανθρώπους, και πλέον δεν είναι καταδικασμένα. Μπορεί οι εποχές για όλους μας να είναι δύσκολες, να μην έχουμε να φάμε, όμως αυτές οι ψυχές θέλουν μόνο αγάπη και φροντίδα. 

Επικοινωνήσαμε με φιλοζωική εταιρία και πληροφορηθήκαμε πως η εγκατάλειψη ενός ζώου είναι και αυτή από μόνη της κακοποίηση, αφού η ζωή του μπαίνει σε κίνδυνο. Το να πετάς τα κουτάβια στα σκουπίδια είναι έγκλημα και διώκεται ποινικά και μάλιστα ο δράστης αν εντοπιστεί συλλαμβάνεται στο πλαίσιο της αυτόφωρης και αυτεπάγγελτης διαδικασίας. (σύμφωνα με τη νομοθεσία (4039/2012), τη διαταγή της ΕΛ.ΑΣ. για τις κακοποιήσεις και την εγκύκλιο του Αρείου Πάγου σχετικά με τον νόμο 4039/2012 τις υποχρεώσεις των δήμων, των ιδιωτών, των εισαγγελέων, της Αστυνομίας, κ.ο.κ) .


Όποιος δει κάτι ή είναι ενήμερος για κάποιο για αυτά τα περιστατικά ή για κάποιο παρόμοιο, να επικοινωνήσει με τις αρχές του νησιού ή και ακόμα και μαζί μας! 


Για του λόγου το αληθές:
Διαβάστε εδώ το ΦΕΚ για το νόμο σχετικά με τα κατοικίδια ζώα.