Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Επίσημη Πανήγυρη, της Ιεράς Καρδιάς του Ιησού στο λόφο του Εξωμβούργου Τήνου

Την Κυριακή  14 Ιουλίου   2013,  γιορτάστηκε με επισημότητα η Ιερά Καρδία του Ιησού στην Εκκλησία που φέρει το όνομά Τ ης  στο λόφο του ...

Την Κυριακή 14 Ιουλίου 2013, γιορτάστηκε με επισημότητα η Ιερά Καρδία του Ιησού στην Εκκλησία που φέρει το όνομά Της στο λόφο του Εξωμβούργου Τήνου.
Την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Νάξου – Τήνου, Σεβασμ π. Νικόλαος, συμπαραστεκούμενος από ιερείς τής Εκκλησίας της Τήνου και άλλων Εκκλησιαστικών Επαρχιών. Στο λόγο του αναφέρθηκε στη φλογερή Αγάπη της Ιεράς Καρδίας του Ιησού προς κάθε άνθρωπο ξεχωριστά και στη θυσία του Ιησού για τους ανθρώπους.
Κατά τη Θεία Λειτουργία έψαλλε μελωδικότατα χορωδία, με καλλίφωνες σοπράνο και έντεχνη ορχήστρα που απόλαυσε το εκκλησίασμα. Βοήθησαν στα αναγνώσματα και στις ψαλμωδίες, λαϊκοί και όλη η εκκλησία.
Με το τέλος της Θείας Λειτουργίας Κλήρος και Λαός πορεύτηκαν μπρος στο Αγαλμα του Ιησού στη μεγαλη αυλή της εκκλησίας και τελέσθηκε επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ των Καθολικών Πεσόντων Ηρώων στους πολέμους της Ελλάδος. Κατατέθηκε στέφανο από το Δήμαρχο Τήνου κ. Κροντηρά στη μνήμη των πεσόντων.
Παρατέθηκε γεύμα από την ευγενική Επιτροπή του Προσκηνήματος στον Κλήρο, στη Χορωδία - Ορχήστρα, στους επισήμους και στους εργαζόμενους γαι το Πανηγύρι.  
Την Παραμονή Σάββατο, 13 Ιουλίου 2013 τελέστηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής.
Παραβρέθηκαν και συμπροσευχήθηκαν ο Δήμαρχος Τήνου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Τήνου, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι Τήνου, εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων και ευλαβείς πιστοί της Καρδίας του Ιησού, από τη Χώρα, χωριά της Τήνου και εκτός αυτής.  

Tiniaki.gr