Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Βαρβακίνες (falco eleonorae) 2013 | OPHIOUSSA

Για τις βαρβακίνες έχω ξαναγράψει ( εδώ ,  εδώ ,  εδώ  κι  εδώ ), αλλά αυτές τις μέρες είχαν πάρτυ στο βουνό, 4-5 ομάδες από 7-8 η καθε μ...


Για τις βαρβακίνες έχω ξαναγράψει (εδώεδώεδώ κι εδώ), αλλά αυτές τις μέρες είχαν πάρτυ στο βουνό, 4-5 ομάδες από 7-8 η καθε μία (εκτός αν βλέπω την ίδια ομάδα, ξανά και ξανά).  Προφανώς έχουν εντοπίσει έντομα (λιβελούλες;) πάνω από τα φρύγανα, κυρίως αχινοπόδια (και γι αυτά έχω ξαναγράψει, εδώ κι εδώ), στο τελευταίο στάδιο ανθοφορίας, και ...τρώνε. Οι βαρβακίνες είναι αποδημητικά πουλιά, αλλά φωλιάζουν στα Βόρεια παράλια (ενδεικτικά στα απόκρημνα βράχια Δυτικά και Ανατολικά της Καμένης Σπηλιάς). Τρώνε έντομα, και αργότερα το καλοκαίρι (που έχουν γεννήσει), τρώνε και μικρά αποδημητικά πουλιά. Κυκλοφρούν στα λαγκάδια και στις πλαγιές μέχρι του "Πολέμου τον Κάμπο", και αρκετά συχνά και πάνω από τα χωριά των Κάτω Μερών. Ενώ η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία τις αναφέρει στον Τσικνιά, δεν τις έχω δει στον Τσικνιά με την συχνότητα που τις βλέπω εδώ.


Αυτές τις μέρες, τις είδα πάνω από την Αγία Άννα (απέναντι από της Κόρης τον Πύργο, όπου "τσακώθηκαν" με κάτι κουρούνες -- στην αρχή 2-3 κουρούνες παρενόχλησαν μία βαρβακίνα, αλλά μετά εμφανίστηκαν κι άλλες βαρβακίνες και κάπως ...υπρίσχυσαν), πάνω από τον Κασσάδο, στο λαγκάδι του Καναβά, και στην Βαθειά Λίμνο κοντά "στ' Αψηλό Β'νί", από όπου και οι φωτογραφίες.

 
Κοιτούσαν από ψηλά, έκαναν "κάθετη εφόρμηση" (τόσο γρήγορα που ήταν σχεδόν αδύνατον να τις ακολουθήσω με τον φακό), κάτι έπιαναν πάνω από τα φρύγανα και ξανασηκωνόταν και το έτρωγαν την ώρα που πετούσαν. Αν καταλαβαίνετε εσείς τι τρώει, στην παρακάτω φωτογραφία, μου λέτε).
 
 
 
Εδώ, μοιάζει να τρώει κάτι, πριν κάνει κι άλλη κάθοδο:
 
 
Δεν είναι το ίδιο πουλί, της προηγούμενης φωτογραφίας, αλλά προφανώς πιάνει κάτι πάνω από το φρύγανο (ή πάνω στο φρύγανο; ...απίθανο, γιατί όλα γίνονται τόσο γρήγορα πόυ μόνο από τύχη το πιάνει ο φακός).
 
 
Αυτό, είναι το ίδιο πουλί, αλλά δεν μπορώ να διακρίνω αν, και τι, κρατάει...
 
 
 
 
 
 
 
Και εδώ κάτι τρώει... "Μοιάζει" με αυτό της 4ης φωτογραφίας, αλλά...
 
 
Το ίδιο σκηνικό, πάνω από φρύγανο. Στάθηκα για λίγο πάνω από φρύγανα, αλλά, φυσικά, δεν είδα τίποτα. Είχε λιβελούλες, γενικά, ο χώρος.
 
 
 
 
 
Αν δηλαδή είχατε αμφιβολία ΄"τι" αντέγραψαν οι σχεδιαστές μαχητικών αεροσκαφών...
 
 
Αν μη τι άλλο, έμαθα άλλον έναν λόγο που δεν κάνει να πειράζουμε τα ...αχινοπόδια...


ophioussa.blogspot.gr