Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Δελτίο Τύπου Δήμου Τήνου για την ΕΡΤ

Ο Δήμος Τήνου,  με την πιο ψύχραιμη ματιά που δημιουργεί η απόσταση των δύο ημερών, καταδικάζει και από την πλευρά του με τις όποιες δυν...

Ο Δήμος Τήνου,  με την πιο ψύχραιμη ματιά που δημιουργεί η απόσταση των δύο ημερών, καταδικάζει και από την πλευρά του με τις όποιες δυνάμεις του, την αψυχολόγητη, ακατανόητη και άδικη απόφαση κατάργησης της Ε.Ρ.Τ., τόσο κατά το αποφασιστικό της μέρος όσο και ως προς τις μεθόδους και τη φρασεολογία που ακολουθήθηκαν (βλέπε ανακοίνωση κ. Κεδίκογλου).
Μέγα λάθος και όχι μόνο  απέναντι στους εργαζόμενους  και το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα - θησαυρό της Νεοελληνικής Ιστορίας και του Πολιτισμού μας -  αλλά και απέναντι στον Ελληνικό λαό και στο κατακτημένο με αγώνες δικαίωμά του στην ενημέρωση. Να θυμίσουμε ως Τήνος, ότι η ΕΡΤ μετέφερε χρόνια τώρα την ακολουθία και λιτανεία του  Δεκαπενταύγουστου στην Παναγία μας (επέτειος και του τορπιλισμού του ΕΛΛΗ), στο τελευταίο σπίτι της Ελλάδας, δίνοντας χαρά σε όλους τους ανθρώπους που δεν μπορούσαν να ταξιδέψουν μέχρι εδώ και τιμώντας τους ηρωικούς νεκρούς του ΕΛΛΗ (15-8-1940).
Το πόσο ο Ελληνικός λαός, όπου κι αν ζει (ομογένεια) παρά τα όποια λάθη και τη κακοδιαχείριση, έχει αγαπήσει και υιοθετήσει την ΕΡΤ και τα κανάλια της, τα μουσικά της σύνολα και κάθε δραστηριότητά της, αποδεικνύεται από τις αντιδράσεις του, που μετέτρεψαν τον αιφνιδιασμό ενός ολόκληρου λαού με την προχθεσινή κυβερνητική απόφαση, σε αιφνιδιασμό της ίδιας της Κυβέρνησης. Η πληροφορία για την παρέλαση των Υπουργών, Σάββατο βράδυ, προς υπογραφή στο Μέγαρο Μαξίμου, όσο και η εικόνα της ξαφνικής  διακοπής του  σήματος, θα μείνουν αρνητικά χαραγμένες στη μνήμη όλων μας, ακόμα  κι αν τελικά πρυτανεύσει η λογική της επαναλειτουργίας της ΕΡΤ, με την αναγκαία εφαρμογή ενός νέου νομικού και θεσμικού πλαισίου, που θα διασφαλίζει τη μη επανάληψη των λαθών που μας έφεραν στο σήμερα.
Ο Δήμος  Τήνου καθαρά και ξάστερα στέκεται δίπλα στην Ε.Ρ.Τ., προς χάριν των αξιών της δημοκρατίας  μας. Οι κυβερνητικές πρακτικές και τα ήξεις αφίξεις των εταίρων, μας προκαλούν ό, τι και η ανόητη και λαϊκίστικη σύνδεση του τέλους υπέρ της ΕΡΤ με την ανάγκη αυτή να κλείσει. Πρόκειται για εμπαιγμό από αυτούς, που άμεσα είχαν την ευθύνη διορισμού των εκάστοτε διοικήσεών της.

Επιτέλους, ας βρεθούν άνθρωποι να ανακόψουν την κατρακύλα. Ας θυμηθούν ότι μετά τη σωτηρία της πατρίδας, πρέπει να υπάρχει και πατρίδα.