Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Καλαμάν: ένα μεγάλο αναστάσιμο πανηγύρι στη Βωλάξ Τήνου

Την Πέμπτη του Πάσχα, τη Λαμπροβδομάδα 9 Μαΐου 2013, γιορτάστηκε αναστάσιμα το ξεχωριστό ξωκλήσι της Παναγίας στην περιοχή της Βωλάξ, σ...


Την Πέμπτη του Πάσχα, τη Λαμπροβδομάδα 9 Μαΐου 2013, γιορτάστηκε αναστάσιμα το ξεχωριστό ξωκλήσι της Παναγίας στην περιοχή της Βωλάξ, στο πλέον ειδυλλιακό τοπίο της φύσης της Τήνου. Τη Θεία Λειτουργία τέλεσαν, ο εφημέριος του Ναού της Γεννήσεως της Παναγιάς Βωλάξ π. Νικόλαος Ψάλτης και Έλληνες Καθολικοί Ιερείς. Συμμετείχαν στη χαρά της αναστάσιμης θείας Λειτουργίας, ενορίτες της Βωλάξ και "ξενιτεμένοι" από την Αθήνα, ευλαβείς από πολλά χωριά και τη Χώρα της Τήνου. Ένα μεγάλο πανηγύρι από τα παλιά, που συγκεντρώνει πολύ κόσμο χάρη στις προσπάθειες και στη ένθερμη φιλοξενία των κάτοικων της Βωλάξ, του Συλλόγου και των φίλων υποστηρικτών τους. Αν και μικρο χωριό, η φιλοξενία τους είναι χαρακτηριστικό γνώρισμά τους. Στα πολλά κατασκευασμένα τραπέζια για το σκοπό αυτό κάθισαν στα Τραπέζια της Αγάπης όλοι όσοι παραβρέθηκαν στη γιορτή και φιλεύτηκαν με πολλά και εύγευστα σπιτικά καλοψημένα φαγητά και μεζέδες, από τη φύση της τηνιακής γης. Ο Σύλλογος πρόσφερε κρέας μυρωδάτο από σουβλιστά αρνιά και κατσίκια της γεμάτης αγριολούλουδα και ανθισμένους θάμνους περιοχής.
"Μάγεμα η φύση και όνειρο..." λέει ο ποιητής και επαναλαμβάνουμε κι εμείς γιατί αυτό βγαίνει από μέσα μας.
Η ορχήστρα του Αντώνη Χαρικιόπουλου δεν σε άφηνε να ασχοληθείς για πολύ με τις σπιτικές νοστιμιές των τραπεζιών, με τα νησιώτικα και λαϊκά χορευτικά τραγούδια του.
Πασχαλιά, ʼνοιξη, ανθισμένη φύση και ήλιος όσος να μην σε ενοχλεί κάτω από τη δροσιά των δέντρων της Καλαμάν.
Δείτε επί πλέον πληροφορίες εδώ

Περισσότερες Φωτογραφίες Εδώ

tiniaki.gr

Είχαμε ανεβάσει και προ ημερών ένα συλλεκτικό video από το αναστάσιμο πανηγύρι στο Βωλάξ
Δείτε το εδώ