Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Σε κίνδυνο ασθενείς - Πλήρης η εγκατάλειψη του Κέντρου Υγείας Τήνου

Ότι τα νησιά έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους είναι λίγο πολύ γνωστό. Ότι πλέον δεν υπάρχουν καν γιατροί να εξυπηρετήσουν κατοίκους και τ...

Ότι τα νησιά έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους είναι λίγο πολύ γνωστό. Ότι πλέον δεν υπάρχουν καν γιατροί να εξυπηρετήσουν κατοίκους και τουρίστες λίγο πριν την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου είναι άλλο ένα νέο επίτευγμα εγκατάλειψης από την κυβέρνηση Διαβάστε την κραυγή αγωνίας του Δημάρχου Τήνου με επιστολή του στην πολιτική ηγεσία της χώρας. 

Στην Αθήνα απειλούν ότι θα κατέβουν οι κάτοικοι της Τήνου εάν δε λυθεί άμεσα το πρόβλημα με τη σοβαρότατη έλλειψη ιατρικού προσωπικού στο Κέντρο Υγείας του νησιού, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν πια οι κάτοικοι. 

Ο Δήμαρχος Τήνου Παναγιώτης Κροντηράς με επιστολή του και προς τον πρωθυπουργό περιγράφει αναλυτικά την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Κέντρο Υγείας του νησιού: «Βρίσκομαι στην δυσάρεστη θέση να ενημερώσω άπαντες ότι η κατάσταση στον τομέα της Υγείας στο νησί μας, είναι επιεικώς απαράδεκτη και εγκυμονεί σοβαρούς δυνητικούς κινδύνους.



Και το θέτω αμέσως μετά την παρέλευση των αγίων ημερών του Πάσχα, με την εύλογη αξίωση η κατάσταση αυτή να διορθωθεί εντός του αμέσως επόμενου χρονικού διαστήματος, με δεδομένο ότι η θερινή περίοδος είναι πολύ κοντά και σε αυτήν έχουμε επενδύσει μεγάλο μέρος των ελπίδων μας ως χώρα και ως νησί αλλά και διότι τις στοιχειώδεις υπηρεσίες υγείας τις δικαιούμαστε».

Ο Δήμαρχος Τήνου θέτει το πρόβλημα της έλλειψη Γενικού Γιατρού ο οποίος θα πρέπει να βρίσκεται στο Κέντρο Υγείας σε καθημερινή βάση κάτι βέβαια που πλέον δεν μπορεί να συμβεί λόγω έλλειψης προσωπικού. 

Γι αυτό και ζητά άμεσα: « την αποκατάσταση της νομιμότητας και της άρτιας λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Τήνου, που μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την:

Προκήρυξη της υπάρχουσας κενής οργανικής θέσης Διευθυντού Γενικής Ιατρικής ή Παθολογίας, που υπάρχει στο Οργανόγραμμα του Κ.Υγείας Τήνου

Προκήρυξη και πρόσληψη με κατεπείγουσες διαδικασίες, δύο (2) Γενικών Ιατρών ή δύο (2) Παθολόγων Επικουρικών

Προκήρυξη και πρόσληψη ενός (1) Επικουρικού Ακτινολόγου Ιατρού, για ένα (1) χρόνο. Η θητεία του υπηρετούντος λήγει τον Ιούνιο 2013.

Προκήρυξη επιτέλους της μόνιμης κενής θέσης ΤΕ Χειριστού Ακτινολογικού, άλλως πρόσληψη μέσω των καταστάσεων επικουρικού προσωπικού της ΔΥΠΕ.»

Διαφορετικά όπως προειδοποιεί «θα επισκεφτούμε όλοι οι Τηνιακοί που το μπορούν (γιατί όλοι σαν μια γροθιά το επιθυμούν) αλλά και η παροικία της Τήνου στην Αθήνα, το Υπουργείο Υγείας για να συναντήσουμε τον κ. Υπουργό και να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα, να θυμίσουμε για νιοστή την ξεχασμένη από πλευράς Κεντρικής Διοίκησης συνταγματική ρήτρα περί νησιωτικότητας αλλά και να έχουμε –τουλάχιστον εμείς- την συνείδησή μας ήσυχη ότι αξιώσαμε για το νησί μας κάθε δυνατότητα να ζει, αγωνίζεται και υποδέχεται στην αγκαλιά του πάνω από ένα εκατομμύριο (1.000.000) ανθρώπους ετησίως, σε συνθήκες στοιχειώδους ασφάλειας».
plektani.gr