Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Ο τηνιακός Αρχαιολόγος Καθηγητής Γεώργιος Δεσπίνης, Δίδαξε, κυρίως, ήθος…

Μια ξεχωριστή τιμή για το νησί μας Τήνος, επεφύλαξε στις 18 Ιανουαρίου 2013, το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Σε σεμνή τελετ...


Μια ξεχωριστή τιμή για το νησί μας Τήνος, επεφύλαξε στις 18 Ιανουαρίου 2013, το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Σε σεμνή τελετή Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής απένειμε τον τίτλο του Επίτιμου Διδάκτορος στο συντοπίτη μας, ομότιμο καθηγητή Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κ. Γεώργιο Δεσπίνη. Για το έργο του τιμηθέντος μίλησε η καθηγήτρια κ. Λυδία Παλαιοκρασσά – Κόπιτσα.
Ακολούθησε η ανάγνωση των σχετικών ψηφισμάτων και η περιβολή της τηβέννου. Στο τέλος της εκδήλωσης κ. Δεσπίνης μίλησε με θέμα: «Ξαναβλέποντας προσεκτικά τα παλιά ευρήματα: Η περίπτωση του αμφιγλύφου του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου 1783». Ο εκλεκτός αυτός συμπατριώτης μας, ένας από τους διακεκριμένους αρχαιολόγους της Ευρώπης, με μοναδικό έργο πάνω στην αρχαία ελληνική πλαστική, δίδαξε επί 12 χρόνια στο ΑΠΘ. Δίδαξε, όμως, κυρίως ήθος στην καθημερινότητά του. Άψογη στάση ζωής, μοναδικό υπόδειγμα επιστημονικής δεοντολογίας. Είναι φυσικό όλοι οι Τηνιακοί και ιδιαίτερα οι Πανορμίτες να νιώθουν υπερήφανοι για τον καθηγητή Δεσπίνη. Ο Θεός να του δίνει δύναμη να εξακολουθήσει το δημιουργικό του έργο για πολλά – πολλά ακόμη χρόνια.

Κώστας Δανούσης 

Το είδαμε : Tinianki.gr